May 21, 2024
YDREYSH_potistis

YDREYSH_potistis

Στην τελική  ευθεία μπαίνει επιτέλους το μεγάλο έργο υδροδότησης του Αετού. Στις 20 Ιουλίου στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Πύλης θα γίνει ο ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου. Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για το χωριό μας που θα βάλει ένα τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από την στιγμή που το έργο αυτό εντάχθηκε στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-20 της Θεσσαλίας με ενέργειες του τότε Δημάρχου Κ. Κουφογάζου και του προέδρου της Τ.Κ. Γιώργου Χονδρού, ο Σύλλογος παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει έως την ολοκληρωσή του από την νυν δημοτική αρχή του κ. Κ. Μαράβα. Οι πληροφορίες που είχαμε προέβλεπαν το ξεκίνημα των εργασιών μέσα στον Μάρτιο, αλλά είναι σημαντικό ότι αυτό θα γίνει έστω και με λίγη καθυστέρηση.

Στις 20 Απριλίου 2017 εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 201.626.02 ευρώ από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και στις 18 Μαϊου 2017 έγινε αποδοχή της πράξης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης.

Πριν λίγες ημέρες, στις 26-6-17 δημοσιεύτηκε από τον Δήμο Πύλης η σχετική περίληψη διακήρυξης για το έργο “Ύδρευση οικισμού Αετού του Κ.Δ. Παχτουρίου,  συνολικού προϋπολογισμού 201.626€, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ 2014-20.

Στην περίληψη διακήρυξης αναφέρεται ως ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου η 20η Ιουλίου 2017(ώρα 10πμ), στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ. Πύλης(Ερμού 5 – Πύλη). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε Δώδεκα (12) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

PlateiaAetouOld

Φωτογραφία ρετρό: Το κουβάλημα του νερού από την βρύση της πλατείας

 Δείτε εδώ αναλυτικά την περίληψη διακήρυξης καθώς και τα έγγραφα της μελέτης του έργου, τα οποία μπορείτε να “κατεβάσετε” και να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Το άρθρο έχει {hits}582{/hits} αναγνώσεις




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *