October 14, 2025

Επιστολή του συγχωριανού μας Περικλή Τσάκαλου σχετικά με την πρόσφατη χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας στην Αθήνα, ελάβαμε και δημοσιεύουμε παρακάτω.

Βλέποντας στο βίντεο του Ηλία Κουτσογιάννη από τη χοροεσπερίδα  του Συλλόγου ”Αετός Ασπροποτάμου’‘ που έγινε στις 23 Φλεβάρη στην Ηλιούπολη.

Απόλαυσα με εξαιρετκή ικανοποίηση, βλέποντας τόσα αγαπημένα πρόσωπα μαζεμένα να γιορτάζουν αυτό το υπέροχο αντάμωμα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου με το χαρισματικό και εκφραστικό του ταλέντο κάλυψε στο λόγο του όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου, μελοντικά σχέδια και όνειρα. Ευχαρίστησε όλους τους συνδρομητές και συμβάλλοντες σε αυτήν την υπέροχη προσπάθεια για κάθε επιτυχία.

Προσωπικά θα χαιρόμουν περισσότερο αν όλοι οι Ντοβροίτες χωριανοί θα συμμετείχαν. Καθώς επίσης θα εκτιμούσα την συμμετοχή από τους φίλους μου Παχτουριώτες που πάντα έτρεφα και τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια.

Ευχαριστώ τους φίλους Λαφινιώτες που ήρθαν, ως επίσης και τον αγαπητό φίλο Κώστα Βασιλάρα, πρόεδρο της Αδελφότητος Παχτουριωτών.

Καταλαβαίνω ότι η οικονομική κρίση και γενικώς οι δυσκολίες που ζει ο κόσμος στην πατρίδα μας, δυσκολεύει τα πάντα.

Στο σημείο αυτό  τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να συνεχίζονται παρά την κρίση και σε πείσμα της κρίσης.

Ακριβώς εδώ θα ήθελα να προσθέσω κάτι που νομίζω έχει κάποια σημασία. Η γενιά η δική μου, εκείνα τα χρόνια τα πολύ δύσκολα που ζήσαμε εμείς οι παλαιότερες γενιές, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, το φάσμα του εμφυλίου, η αιμοραγία της μετανάστευσης, την δικτατορία και όλα εκείνα τα δεινά. Δεν είχαμε ποτές τις ευκαιρίες τις σημερινές, ειδικά για τη νέα γενιά.

Γι’ αυτό πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό τέτοιου είδους εκδηλώσεις να συνεχίζονται και να συμμετέχουν όλοι και να συνδράμουν για το καλό ολονών. Το χωριό μας είναι μικρό, δεν είμαστε πολλοί, αλλά πιστεύω πως είμαστε ικανοί για πολλά. Όπως λέει και το τραγούδι: ”είμαστε οι μαύροι λιγοστοί, λίγοι και διαλεγμένοι” . Μην ξεχνάμε όμως, λίγοι ήταν και οι σύντροφοι του Λεωνίδα, μόνο τριακόσιοι, όπως λίγοι ήταν και εκείνοι που έγραψαν το έπος του ’40 απάνω στην Πίνδο.

Αυτό δείχνει ότι μπορούμε αν θέλουμε και έχουμε πίστη σε μας.

Ευχαριστώ που με αφήσατε να πω δύο λόγια. Γειά χαρά σε όλους.

Περικλής Τσάκαλος

Βανκούβερ-Καναδάς

Το άρθρο έχει {hits}386{/hits} αναγνώσεις


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *